Zeewier is de ultieme zoutvervanger

Gezond supervoedsel

Onderzoeken wijzen uit dat de creatie uit de oceaan onder andere veroudering, een te hoog cholesterolgehalte en overgewicht tegengaat. Ook zou het de vrije radicalen aanpakken die kanker kunnen veroorzaken. Niet onbelangrijk, het is heel lekker.

Het zou hét ‘health voedsel’ van de jaren negentig worden.

Toch waren het vooral macrobioten en vegetariërs die zich op het zeewier stortten. Langzaam begint zeegroente nu ook de massa te bereiken. En dat is een goede zaak. Want op alle lijsten van gezonde voeding staat zeewier bovenaan.

Hoogste levensverwachting

Japanners consumeren het meeste zeewier van alle volkeren op aarde en hebben de hoogste levensverwachting.
Dit komt niet alleen door het eten van zeegroente. Japanners eten veel meer vis en soja, minder vet voedsel en ze zijn een stuk magerder dan de gemiddelde Nederlander.
Zeewier draagt zeker zijn steentje bij aan hun gezondheid. Zo hebben de wat oudere Japanners beduidend minder rimpels.

Voedingsstoffen

Wat gemaksproducten ontberen, heeft zeewier in overvloed: jodium, ijzer, kalk, vitamines en mineralen.
Nori is een bron van vitamine B3 en B12, dat verder alleen in dierlijke producten voorkomt.
Jodium is belangrijk voor mensen die niet genoeg vis of brood eten (waaraan met jodium verrijkt zout wordt toegevoegd).

Gezondheidsvoordelen

Uit recent onderzoek komt naar voren dat zeewier bio-actieve bestanddelen bevat die je cholesterol zouden verlagen, je bloeddruk verlagen en een gezonde spijsvertering bevorderen.
Ze zouden zelfs vrije radicalen aanpakken die kanker kunnen veroorzaken. Sommige studies suggereren dat de zoutvervanger gewichtsverlies zou bevorderen.

Zoutverlaging

Door Nori Bake toe te voegen in uw product verlaagt u het gebruik van zout met 50% én uw product blijft enkele dagen langer mals. Belangrijk genoeg!

Smaak ervaringen

Bij het consumeren van zeewier ervaart een ieder de aanwezige zee smaak en geur.

Meeste mensen ervaren dit niet als positief en geven dit als reden aan om dit niet regelmatige of helemaal niet te eten. De gezondheidsaspecten bewegen veel mensen er toe om toch de stap te maken. In combinatie met rijst, vis en groenten, als de bekende sushi wordt het steeds populairder.

Voor ons de reden om, een zeewier mix samen te stellen, welke na een duur van 10 jaar lang onderzoek en vele en vele smaaktesten is ontwikkeld. Onze Nori Bake zeewier granulaatmix bevat 8 soorten, 100% biologische zeewier, welke wordt gekweekt in de Noordelijke Atlantisch Oceaan bij Ierland.

De unieke samenstelling heeft er voor gezorgd, dat de geur geneutraliseerd is en daardoor toepasbaar is als zoutvervanger in vele voedingsmiddelen, als brood, kaas, salades, cake.