Zeewier is gezond supervoedsel

Onderzoeken wijzen uit dat zeewier onder andere veroudering, een te hoog cholesterolgehalte en overgewicht tegengaat. Ook zou het de vrije radicalen aanpakken die kanker kunnen veroorzaken. Niet onbelangrijk, het is heel lekker.

Het zou hét ‘health voedsel’ van de jaren negentig worden.

Toch waren het vooral macrobioten en vegetariërs die zich op het zeewier stortten. Langzaam begint zeegroente nu ook de massa te bereiken. En dat is een goede zaak. Want op alle lijsten van gezonde voeding staat zeewier bovenaan.

Essentiële mineralen in zeewier

Wist je dat zeewier meer vitamine C bevat dan sinaasappels? En wist je dat zeewier de groenten is met de meeste mineralen? Kijk eens naar onderstaand overzicht. Zeewier is een belangrijk supervoedsel dat wordt gebruikt door vegetariërs, veganisten en gezondheidsbewuste liefhebbers van zeevruchten. Zeewier kan ook worden gebruikt om veel mineraal tekorten natuurlijk te aan te vullen.

Why seaweed is a superfood and one of the best sources of organic nutritions

Hoogste levensverwachting

Japanners consumeren het meeste zeewier van alle volkeren op aarde en hebben de hoogste levensverwachting. Dit komt niet alleen door het eten van zeegroente. Japanners eten ook veel meer vis en soja, veel minder vet voedsel en ze zijn een stuk magerder dan de gemiddelde Nederlander. Maar zeewier draagt zeker zijn steen(tje) bij aan hun gezondheid.  Zo hebben oudere Japanners beduidend minder rimpels.

Voedingsstoffen

Wat gemaksproducten ontberen, heeft zeewier in overvloed: jodium, ijzer, kalk, vitamines en mineralen. Zeewier is een bron van vitamine B12, dat verder alleen in dierlijke producten voorkomt. Jodium is belangrijk voor mensen die niet genoeg vis of brood eten (waaraan met jodium verrijkt zout wordt toegevoegd).

Gezondheidsvoordelen

Uit recent onderzoek komt naar voren dat zeewier bio-actieve bestanddelen bevat die het cholesterol zouden verlagen, de bloeddruk verminderen en een gezonde spijsvertering bevorderen. Ze zouden zelfs vrije radicalen aanpakken die kanker kunnen veroorzaken. Sommige studies suggereren dat zeewier gewichtsverlies zou bevorderen.

Zout verlaging

Door het toevoegen van NoriBake  aan uw product verlaagt u het gebruik van zout met 50% en uw product blijft enkele dagen langer mals. Belangrijk genoeg!

Smaak ervaringen

Bij het consumeren van zeewier ervaart een ieder de aanwezige zeesmaak en geur.
De meeste mensen ervaren het niet als positief en geven dit als reden aan om dit niet regelmatig of helemaal niet te eten. De gezondheidsaspecten bewegen veel mensen er toe om toch de stap te maken. In combinatie met rijst, vis en groenten, zoals de bekende sushi wordt het steeds populairder.

Voor ons de reden om een zeewiermix samen te stellen, welke na een duur van 10 jaar lang onderzoek en vele en vele smaaktesten is ontwikkeld. Onze NoriBake zeewier granulaatmix bevat meerdere soorten, 100% biologische zeewier, welke wordt gekweekt in de Noordelijke Atlantische Oceaan bij Ierland.

De unieke samenstelling heeft er voor gezorgd, dat de geur geneutraliseerd is en daardoor toepasbaar is in vele voedingsmiddelen, als brood, kaas, salades, cake.