Onze voedende planeet

Als je het nog niet wist, houden we van zeewier. Een van de grootste redenen is de kracht die het heeft om onze planeet te veranderen. Er is geen zoet water of dor land nodig om te groeien – zeewier maakt zelfs voedsel van alleen zonlicht en zeewater. En met weinig input zou je denken dat het even duurt om te groeien, maar juist het tegenovergestelde. Sommige zeewieren kunnen op één dag 10 tot 25 cm. groeien. Zeewier kan ook de gezondheid van onze oceanen verbeteren door kooldioxide op te nemen en verzuring tegen te gaan. Hoe meer je eet, hoe meer we groeien en hoe meer koolstof we samen verwijderen.

Maar wat echt verbazingwekkend is aan zeewier, is dat het ondanks al die snelle en overvloedige groei weinig of geen natuurlijke hulpbronnen verbruikt. ”

FRANK LIPMAN, MD

Voedende mensen

Al duizenden jaren en voor miljoenen mensen is zeewier een basisvoedsel.
De zogenaamde nieuwe boerenkool zit boordevol voedingsstoffen, vitamines, mineralen, aminozuren en vetten die nodig zijn voor jou en je gezin om te gedijen. Zeewier is een van de meest voedzame planten ter wereld en ook de meest voorkomende bron van mineralen in het plantenrijk, omdat ze toegang hebben tot alle voedingsstoffen in de oceaan. Wetenschappelijk beschreven als “macroalgen”, zeewier zijn evolutionaire wonderen. Het zijn inderdaad de superfoods van de oceaan. Enkele van de oudste vormen van meercellig leven, deze organismen hebben de eeuwen overleefd – zonlicht omgezet in overvloedige voeding voor duizenden andere soorten die zijn gekomen en verdwenen.

We hebben nu wetenschappelijk bewijs dat dit zeewier het antioxidantverdedigingssysteem van het lichaam verhoogt en daarom een aantal ziekten, waaronder kanker, kan voorkomen.

HENDRIK LUESCH, UNIVERSITAIR HOOFDDOCENT, UNIVERSITEIT VAN FLORIDA

Voedende economieën

Onze zeewierkwekerijen zijn innovatie op zijn best. In Ierland exploiteren we een commerciële zeewierbroederij, vermeerderen lokale sporen en zaailijnen voor uitplanting door lokale vissers in hun laagseizoen.
In Ierland zijn we begonnen door samen te werken met de lokale universiteit om ons zeewier te laten groeien in een dynamische biologische omgeving, waarbij we leren van gerenommeerde zeewierexperts. We hebben al die expertise gebruikt om te komen tot een 100% biologisch en verantwoorde groenten.

Als je echt je voedzame groenten wilt eten, probeer dan zeewier. Wij ontwikkelen manieren om zeewier te kweken, wat een duurzaam gewas bevordert en nieuwe economieën laat groeien.

NATURAL FOOD MERCHANDISER