5 Redenen waarom alle vrouwen meer zeewier zouden moeten eten.

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan dat zwangere en zogende vrouwen jodium nodig hebben
De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan dat zwangere en zogende vrouwen jodium nodig hebben

Vrouwen van alle leeftijden hebben jodium nodig, dat in zeewier zit. Twee derde van de westerse vrouwen heeft een tekort aan jodium en weet het niet. De symptomen van jodiumtekort zijn gewichtstoename, intolerantie voor verkoudheid, vermoeidheid en zwakte, milde depressie, haaruitval, problemen tijdens de zwangerschap, geheugenproblemen, veranderingen in de hartslag en onregelmatige menstruatie.

Uit onderzoek blijkt dat 76% van de tienermeisjes en 66% van de volwassen vrouwen in het Europa jodiumarm zijn. Voedsel heeft een tekort aan jodium als gevolg van moderne landbouwmethoden en de toename van verwerkt voedsel. Ondanks overheidsinspanningen zullen de meeste bedrijven geen gejodeerd zout gebruiken vanwege de hogere kosten, dus we krijgen volgens deze methode geen jodium in onze voeding.

Er zijn veel redenen om zeewier te eten, maar de 5 belangrijkste redenen die volgens mij nodig zijn voor de gezondheid van vrouwen zijn:

1. Schildklier – Het jodium dat in zeewier wordt aangetroffen, is van cruciaal belang voor de productie van schildklierhormoon, waardoor het metabolisme, het geheugen, de stemming en de gezondheid van het hart worden gehandhaafd. Jodium kan worden vervaardigd en aan zout worden toegevoegd. Gejodeerd zout bevat echter kaliumjodide dat zeer snel wordt geabsorbeerd en binnen drie uur weer wordt uitgescheiden. Natuurlijk jodium in zeewier wordt echter langzaam geabsorbeerd en langzaam uitgescheiden als het niet nodig is. Dit zorgt voor een stabieler aanbod van jodium voor de schildklier.

2. Als u van plan bent kinderen te krijgen of kinderen hebt, is jodium cruciaal voor de ontwikkeling van het brein van een baby en voor de normale groei van kinderen. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan dat zwangere en zogende vrouwen jodium nodig hebben. Milde jodiumtekort tijdens de zwangerschap kan het IQ-niveau van hun kinderen verminderen. Jodiumtekort wordt wereldwijd erkend als de meest voorkombare oorzaak van mentale vertragingen. Het is ook gekoppeld aan miskraam en doodgeborenen.

3. Zeewier is een geweldige ontgifter voor ons lichaam. De toxiciteit van het moderne leven heeft invloed op het jodiumgehalte. Gebruikelijke chemicaliën kunnen u uit jodium afschrikken, zoals chloor, fluoride en bromide uit kunststoffen en pesticiden uit voedsel. De cellen die het het meest nodig hebben – schildklier, borst, hersenen en huidcellen nemen deze chemicaliën op in plaats van jodium. Zware metalen worden opgeslagen in dezelfde receptoren die op zoek zijn naar jodium. Jodium is op dit moment een krachtige ontgifter. Chemische stoffen zijn overal en interfereren met de natuurlijke chemicaliën in ons lichaam die onze cellen vertellen hoe ze hele gezonde cellen kunnen produceren.

4. Overgang – Tijdens de menopauze kunnen vrouwen problemen krijgen met hun schildklier en de productie van schildklierhormoon kan laag zijn tijdens de menopauze. Jodium in zeewier kan dit helpen verlichten en sommige symptomen van de menopauze verminderen.

5. Gezond hart – Het kalium is zeewier helpt de normale bloeddruk te behouden en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Het is veel gemakkelijker om een ​​medisch probleem te voorkomen dan het te genezen. Er is enorm bewijs in dat gemeenschappen die regelmatig zeewier gebruiken een veel betere voedingsstatus hebben. Als u niet de tijd, interesse of kennis heeft om uit te zoeken hoe u de juiste dosis schoon biologisch zeewier krijgt, gebruik dagelijks 3% of te wel 1 theelepel van Noribake of Norichef.

We hebben gezonder maken gemakkelijker gemaakt door onze zeewier aan uw dagelijkse voedselkeuzes toe te voegen.

Nori Chef Nori Bake