Zeewiermix NoriBake en NoriChef zijn uitstekende MSG/MNG’s vervangers en rijk aan natuurlijke glutamaten

Sinds 1909 wordt in heel veel voedingsmiddelen een chemische variant van glutamaten toegevoegd om de smaakpupillen te activeren, waardoor je er meer van gaat eten.  MSG is een toxische stof die de hersenen activeert om meer dopamine aan te maken. Door deze verhoging stimuleert het je eetlust en blijf je ervan eten.  E621 MSG/MNG werkt dus verslavend! Denk bijvoorbeeld aan producten als; chips, pizza, voorverpakte soepen, vleesgerechten en bouillions.

MonoNatriumGlutamaat (MNG) en MonoSodiumGlutamaat (MSG) komt van nature voor in gefermenteerde bruine zeewiersoorten kelp en kombu, Vetsin.

Van de chemische variant E621 zijn er belangrijke bijwerkingen bekend als; misselijkheid, migraine, druk op de borst, versnelde hartslag en meer.

Mede door deze constatering heeft de EFSA, de Europese Autoriteit voor Voedingsmiddelen in juli 2017 een opinie gepubliceerd waarin zij een aanvaardbare dagelijkse inname van 30 milligram per kilogram lichaamsgewicht per dag adviseert voor zes glutamaat additieven samen (E620 t/m E625).

Het was het Panel opgevallen dat blootstelling aan glutamaten boven de geadviseerde ADI uitkomt en zelfs boven doseringen waarbij negatieve effecten voor de gezondheid bekend zijn. EFSA stuurt aan op een verlaging van het huidige maximum, dat ligt op 10 gram per kg product voor glutaminezuur (E 620), alleen of in combinatie.

Noribake en NoriChef zeewiermix bevat van nature glutamaten.

NoriBake             591mg/100g
NoriChef             772mg/100g

Met andere woorden, het alternatief voor MSG en MNG’s.

Voor een volledige uitleg en meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande link:

http://purelifestyle.nl/het-magische-ingredient-e621/

Zeewiermix NoriBake en NoriChef zijn rijk aan natuurlijke glutamaten en uitstekende vervangers van MSG/MNG’s (E621-E625)